Elever holder en stor micro:bit tavle

Over 13.000 har sagt sin mening
– elever og lærere mener super:bit er utrolig bra

Super:bit har blitt levert til mellomtrinnet i så og si alle skoler de siste årene. Vi har med jevne mellomrom samlet inn svar fra elever og lærere landet rundt, og det er ikke tvil, super:bit begeistrer både elever og lærere.

Siden sommeren 2019 har vi samlet inn tilbakemeldinger fra elever og lærere som har prøvd super:bit på skolen. 11.401 elever og 1.223 lærere fra hele landet har svart oss på spørreundersøkelsen. Og svarene er like gode landet rundt.


Her er noen nøkkeltall fra undersøkelsen.

72 prosent av elevene forteller oss at de har drevet med litt programmering før, men super:bit er noe svært få hadde kjennskap til.

«Dette har vært en veldig artig dag» - elev

Etter ferdig opplegg forteller hele 98 prosent at man har lært noe nytt, og 95 prosent ønsker å lære mer om programmering.

«Takk for at dere kom på besøk til skolen vår. Det har vært veldig lærerikt» - elev

Lærere fra hele landet har brukt super:bit i undervisningen de siste årene. For å starte arbeidet for elevene, oppfordret vi lærerne til å gjennomføre et kurs hos oss i forkant. 72 prosent av lærerne som gjennomførte spørreundersøkelsen hadde gjort nettopp det.

Samtlige lærere mener at super-bit skaper økt interesse hos elevene, nesten alle mener elevene fikk en positiv opplevelse av super:bit.

«Tusen takk for et perfekt opplegg med dyktige og inspirerende folk» - lærer

Utrolige 99 prosent av lærerne svarer at man er fornøyd med formidlerne på vitensentrene, det faglige innholdet og elevprogrammet super:bit.

 «Veldig glad for at dere kunne komme ut til skolene for å tilby gratis kurs. Fantastisk med gratis utstyrspakke. Tror dette vil hjelpe oss til bedre digital opplæring» - lærer

«Det var super gøy og vi vil gjerne gjøre det igjen» - elev