To barn lærer å programmere microbit

Lær programmering

Alle bør kunne litt programmering. Enten du er barn, ungdom eller voksen. Ikke bare er det smart. Det er også ganske gøy! I super:bit-oppdraget er det flere veier til dette.

Kodeklubber

Lær Kidsa Koding (LKK) driver over 200 kodeklubber over hele landet og utvider stadig. Her får barn og unge lære programmering av forskjellig slag i trygge og gode omgivelser. 

 

Vitensenterne lærer opp alle landets sjetteklasser

Landets vitensentre skal møte alle landets sjetteklassinger i løpet av dette og neste skoleår, enten ved at skolen besøkes eller at skolen kommer på besøk til et vitensenter. Et omfattende nettsted er utviklet med oppgavesider for både lærere og elever, tilpasset den undervisningen som foregår enten på skolen eller på et vitensenter. Les mer om dette på "super:bit Skole"-sidene.

Som en del av super:bit-oppdraget, må hver skole også sende to lærere på tre-timers kurs for at skolene skal få klassesettet med programmeringsutstyr. Mer info om dette kan lærere få ved å henvende seg til sitt regionale vitensenter.


NRK om programmering

NRK Skole lager spennende tilbud om programmering. Mer vil utvikles som del av super:bit-samarbeidet. Se de mange flotte filmene de har laget om super:bit og programmering.

Hva er superbit?

Lær andre programmering

Utstyr til superbit

Ungdom viser microbit
En jente viser at koding er gøy
microbit og bitbot