Nyhetsbrev for super:bit-lærere

Vil du ha flere tips og triks du kan bruke i undervisningen?

super:bit skal inspirere elever til å få kunnskap om og forståelse for teknologi, algoritmisk tenkemåte og programmering. Lærere skal få innsikt, evne og vilje til å undervise i programmering. 

 

Desember 2021

Skjermbilde fra NRK Super

Skjermbilde fra NRK Super

Kan ditt lag gå hele veien til MGPjr-finalen?

Hei, super:bit-lærere! ☺️

Det er kanskje viktigere enn noen gang å gi elevene noe å glede seg til og se fram til. På NRK Super denne uken sprakk endelig nyheten vi har gledet oss til å fortelle dere om: 

I januar starter kvalifiseringen til super:bit-kampen! 

Dette er en programmeringskonkurranse i regi av vitensentrene, NRK Super og Lær Kidsa Koding for elever på 5.-7. trinn (10-13 år). Utstyret som brukes er det samme som skolen din allerede har mottatt.

Alle skoler og kodeklubber i landet får mulighet til å være med på super:bit-kampen. Mange lag kan prøve seg på kvalifiseringsoppgaven. Skolene og kodeklubbene må imidlertid plukke ut ett lag som representerer dem i delfinalen på et av de 14 vitensentrene, dersom det er flere lag fra samme skole eller kodeklubb som ønsker å delta.
 
I kvalifiseringen skal lagene bygge og «pimpe» sin egen Bit:Bot-bil og programmere den til å kjøre i en hinderløype. Lagene som kommer til delfinalene, får nye oppgaver der, og lagene som vinner delfinalene går videre til en siste Gullfinale.

Vinnerlaget i super:bit-kampen får en gullbillett til selveste MGPjr-finalen i Trondheim 28. mai, 2022 – hvor de skal delta i sendingen.

Vi håper å se deg og elevene dine på et av vitensentrene til våren!
 
Påmelding åpner 10. januar!

Les mer om super:bit-kampen »

____

August 2021

En Bit:Bot-bil som kjører

I super:bit-lærerforum kan du dele bragder og utfordringer med andre lærere og formidlere fra vitensentrene.

Facebook-gruppe for super:bit-lærere

Lurer du på noe, eller vil dele noen morsomme oppdagelser knyttet til super:bit-undervisningen? Facebook-gruppen super:bit lærerforum har nesten 1 000 medlemmer, og hensikten er å ha et forum for å utveksle idéer og erfaringer.

Flere av formidlerne fra de regionale vitensentrene er aktive i gruppen. Dette er en flott arena for deg som ønsker å holde deg oppdatert på super:bit, eller har lyst til å lære mer.

Bli med i super:bit lærerforum på Facebook »

____