Vinnerne av super:bit-kampen 2024: Peer, Ella og Sander fra Yladir skole, Elverum

Haier i Dress fra Ydalir skole vant super:bit-kampen 2024

Vi gratulerer laget «Haier i Dress» fra Ydalir skole i Elverum med seieren i super:bit-kampen 2024. I år var det svært jevnt mellom bidragene, og det ble tilslutt Peer Christian Svenkerud Opsal, Ella Druglimo og Sander Øverby som trakk det lengste strået.

super:bit-kampen 2024 hadde i år 205 påmeldte lag fra hele Norge. Det ble arrangert 14 delfinaler på de forskjellige vitensentrene i Norge der vinnerlaget fra hvert senter skulle kjempe om å bli Norges beste lag i den store Gullfinalen.

Gullfinaleoppdraget var en kreativ oppgave kombinert med programmering. Lagene skulle lage to Mars-rovere av Bit:Boter som hadde oppdaget noe sensasjonelt oppe på Mars. Hva det sensasjonelle skulle være var opp til lagene selv. I tillegg hadde alle lagene laget flotte Mars-landskap som Mars-roverne kjørte i. Lagene sendte inn video av det de hadde laget, og de sendte inn programmeringskodene til en jury. Juryen besto av representanter fra Lær Kidsa Koding, NRKsuper og Vitensentrene i Norge.

- Vi er mektig imponert over kreativiteten lagene har vist. Det er tydelig at de har brukt mye tid både på det estestiske og på programmeringen, sier Mari Kiskoss fra Lær Kidsa Koding.- Det ble brukt servoer, linjesensorer og lysdioder, for å nevne noe, alt styrt av micro:biter. I tillegg så vi bruk av 3D-printere, laserkutting og gjenbruk av ulike materialer.

Vinnerlaget "Haier i Dress" kunne ikke tro at det var sant da noen fra NRKsuper overrasket de med beskjeden om at de hadde vunnet. Nå venter en spennende dag for laget fra Elverum når Alle mot 1 kommer på besøk for å spille inn en oppgave til en av høstens episoder. Hva oppgaven går ut på må selvfølgelig holdes hemmelig...

Juryen var meget imponert over innsatsen alle lagene. I år var nivået endel høyere og jevnere enn i fjor noe som gjorde det vanskeligere å kåre en vinner. Men det var altså "Haier i Dress fra Elverum som ble vinnerne av super:bit-kampen 2024.

Juryens begrunnelse til vinnerlaget: 

«Vi ser at dere har lagt ned mye arbeid i de nye Mars-roverne og dere hadde laget et utrolig flott Mars-landskap. Vi var imponert over basecampen, raketten, vippebrua, - ja, imponert over alt egentlig! Det var så mye som skjedde, til og med et nødsystem! Her var det masse detaljer og fint med gjenbruk på pyntinga. Vi likte godt detaljen med at romvesenet voktet vannet med sverd! Dere hadde mange micro:biter som styrte de forskjellige tingene og dere har veldig bra koding som dere forklarer godt. Gratulerer!».

Takk til alle som deltok i årest super:bit-kamp. Dato for neste års super:bit-kamp er ikke bestemt ennå.

Se roverne kjøre hinderløypa på Mars: 

Vinnerne får delta på NRK-programmet «Alle mot 1».

Servo i taket for å skyte opp en rakett!

Mars-roveren på vei over en vippebro.

Egen basecamp med delelager.

Roverne fant en alien på Mars