Relja (9 år), Ivano (12 år), Leon (11år)

Kodeklubb fra Trondheim vant super:bit-kampen 2023

Vi gratulerer trondheimslaget «Team Ila» fra Ila Teknoklubb med seieren i super:bit-kampen 2023. Det var en enstemmig jury som kåret kameratene Leon Gajić (11), Relja Čakširaš (9) og Ivano Perić (12) til årets vinnere.

Interessen for super:bit-kampen 2023 har vært rekordstor med 205 påmeldte lag fra hele Norge. Etter delfinalene i starten av februar var det 14 spente lag som skulle kjempe om tittelen i den store Gullfinalen.

I ukene etter har lagene fått utdelt Gullfinaleoppdraget som ungdommene skulle løse, filme og sende inn til en jury i starten av mars. Årets oppdrag gikk ut på at lagene skulle pynte sine bit:boter, og lage en ett minutts dans til BlimE!-låten «Den Ene».

– Det var noen fra NRK som kom og fortalte at vi hadde vunnet. Vi trodde de gratulerte oss med delfinaleseieren som vi vant for noen uker siden.  Men etter en stund skjønte vi at de mente selveste Gullfinalen. Vi ble helt i sjokk. Dette er helt fantastisk, fortalte Leon Gajić fra vinnerlaget.

Juryen var meget imponert over innsatsen og nivået til lagene, og det var en enstemmig jury som kåret laget «Team Ila» fra Trondheim til vinnerne av super:bit-kampen 2023.

Juryens begrunnelse: 

«Bit:botene var svært kreativt pyntet og hadde skjulte ledninger, bruk av flere micro:biter på en bit:bot og en servo til hver arm. Gjennom bruk av funksjoner til hver eneste takt ble dansen helt synkronisert og hadde stor variasjon av bevegelser. Dette var en helt unik kombinasjon av servobruk, blinkende dioder og hjulbevegelser. Imponerende god programmeringsforståelse. Vel fortjent seier! Gratulerer!».

Premien til vinnerlaget er reise og opphold til Oslo, der de skal får være med på en morsom micro:bit-oppgave i NRK-programmet «Alle mot 1» 25. mars.

Se vinnerdansen av super:bit-kampen 2023

Vinnerne får delta på NRK-programmet «Alle mot 1» 25. mars.

Genial måte å skjule ledninger på.

Avansert kode med bruk av funksjoner til hver takt.